Регистрация

Шоколадова торта със седем блата

Автор:
elenkova
|
Дата:
24 May
|
Видяна:
636
Оцени рецептата

7 яйца, разделени

1 ч пудра захар

1 ч брашно

1/4 ч.л. сол

450 г сладък шоколад

3 с.л. студена вода

За глазурата:

3 яйца

1 1/2 ч захар

225 г масло

1 ч.л. ванилия

 

Разбийте яйцата до сгъстяване. Добавете пудрата захар постепенно, като разбивате постоянно. Пресейте брашното и солта и ги прибавете при жълтъците. Разбийте белтъците на сняг и ги обединете с течното тесто. Сложете хартия за печене в 7 кръгли тави за торта и намажете с мазнина. Разделете тестото равномерно и се пече в умерена фурна (180 градуса) в продължение на 12 минути. Извадете веднага от съда и оставете да се охлади напълно. За глазурата:

Сложете шоколада и водата на водна баня. Смесете яйцата и захарта много добре, смесете с разтопения шоколад и варете, докато се сгъсти, като се разбърква непрекъснато. Отстранете от огъня; добавете маслото и разбийте, докато са добре смесени. Добавете ванилията и продължете да биете, докато стане достатъчно твърдо, за да може да се маже. Покрийте всеки слой, както цялата торта отстрани и отгоре с крема.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта