Шоколадова торта със седем блата
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
7 яйца, разделени
1 ч пудра захар
1 ч брашно
1/4 ч.л. сол
450 г сладък шоколад
3 с.л. студена вода
За глазурата:
3 яйца
1 1/2 ч захар
225 г масло
1 ч.л. ванилия
Разбийте яйцата до сгъстяване. Добавете пудрата захар постепенно, като разбивате постоянно. Пресейте брашното и солта и ги прибавете при жълтъците. Разбийте белтъците на сняг и ги обединете с течното тесто. Сложете хартия за печене в 7 кръгли тави за торта и намажете с мазнина. Разделете тестото равномерно и се пече в умерена фурна (180 градуса) в продължение на 12 минути. Извадете веднага от съда и оставете да се охлади напълно. За глазурата:
Сложете шоколада и водата на водна баня. Смесете яйцата и захарта много добре, смесете с разтопения шоколад и варете, докато се сгъсти, като се разбърква непрекъснато. Отстранете от огъня; добавете маслото и разбийте, докато са добре смесени. Добавете ванилията и продължете да биете, докато стане достатъчно твърдо, за да може да се маже. Покрийте всеки слой, както цялата торта отстрани и отгоре с крема.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ