Шоколадова торта със зелени домати
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
2 1/2 ч брашно
1 3/4 ч кафява захар
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. смляна канела
115 г неподсладен шоколад, разтопен
1 ч кисело мляко
1 чаша пюре от зелени домати
1/4 ч масло, меко
2 яйца
1 с.л. настъргана портокалова кора
Бита сметана (по желание)
Канела на прах (по желание)
Пресни малини (по желание)
Ленти портокалова кора (по желание)
За шоколадовата глазура:
115 г полу-сладък шоколад, разтопен
3 с.л. масло - разтопено
1 1/4 ч пудра захар
3 с.л. гореща вода
За блата: В купа, смесете брашното, захарта, бакпулвера, содата и канелата. Добавете разтопения шоколад, киселото мляко, доматите, маслото, яйцата и настърганата кора. Разбийте с миксера на ниска скорост само до смесване. Разбийте на умерена скорост за 2 мин. Изсипете в намаслена и набрашнена правоъгълна тава. Печете на 180 градуса за 35 - 40 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охлажда се в съда. Поръсете с глазура всяка порция; сервирайте с разбита сметана и поръсено с канела и малини, ако желаете. За шоколадовата глазура: Разтопете шоколада и маслото на слаб огън, като се разбърква често. Отстранете от огъня. При разбъркване се добавят пресятата пудра захар и топлата вода. Добавете допълнително гореща вода, ако е необходимо, за да се получи желаната консистенция.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ