Регистрация

Шоколадова торта с шоколадова глазура и сини сливи

Автор:
Надежда
|
Дата:
28 Oct
|
Видяна:
564
Оцени рецептата

1/4 ч вряща вода

3/4 ч сушени сини сливи, без костилка

2/3 ч зехтин

1 ч захар

2 с.л. неподсладено какао на прах

2 ч.л. смляна канела

1 ч.л. сол

1 ч.л. ванилия

2 яйца

1 ч мътеница

2 1/2 ч брашно

1 1/2 ч.л. сода за хляб

2 ч.л. бакпулвер

За шоколадовата глазура:

1/4 ч вода

1/4 ч мазнина

1/4 ч светъл царевичен сироп

2 ч пудра захар

1/2 ч какао

1/4 ч.л. сол

1/2 ч.л. ванилия

 

Изсипете вряла вода над сушените сливи и оставете да се накисват за 30 минути. Смесете зехтина, захарта, 2 супени лъжици какао, канелата, 1 чаена лъжичка сол и 1 чаена лъжичка ванилия в купа. Добавете яйцата и се разбива в продължение на 2 минути. Смесете накиснатите сушени сини сливи и мътеницата в блендер или кухненски робот и нарежете ситно. Добавете в разбитата на крем смес с брашното, содата и бакпулвера. Разбийте добре и изсипете в добре намазана и набрашнена правоъгълна тава за печене или в 2 кръгли тави. Печете на 180С за 30 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охлажда се. За да направите глазурата, сложете вода да заври. Сваля се от огъня и се добавят мазнината и царевичния сироп, като се разбива с миксер. Добавете пудрата захар, 1/2 чаша какао, 1/4 чаена лъжичка сол и 1/2 чаена лъжичка ванилия и разбийте до гладкост. Глазирайте охладената торта.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта