Шоколадова торта с малинова сметана
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 с.л. масло или маргарин
1 ч захар
1 ч мляко
1 с.л. бял оцет
1/2 ч.л. ванилов екстракт
1 1/4 ч брашно
1/3 ч какао
1 ч.л. сода за хляб
1/4 ч малинов конфитюр
За малиновата сметана:
280 г замразени малини, размразени
1 кофичка сметана за разбиване
1/2 ч мляко
1/2 ч.л. ванилов екстракт
2 капки червен оцветител за храна
Пресни малини (по желание)
1. Загрейте фурната до 180ºС.
Напръскайте правоъгълна плитка тава с олио.
2. Разтопете маслото на умерен огън и добавете захарта. Отстранете от огъня. Добавете млякото, оцета и ванилията. Смесете брашното, какаото и содата за хляб; постепенно ги добавете към сместа със захарта, като се разбърква с телена бъркалка до смесване. Изсипете сместа в подготвения съд.
3. Печете 16 - 18 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охлажда се 10 минути; извадете от съда и оставете върху решетка. Охлажда се напълно.
4. Пригответе малиновата сметана.
5. Срежете блата на 4 еднакви парчета напречно. Намажете едното с 1 с.л. конфитюр. Покрийте с 3/4 ч малинова сметана и намажете равномерно. Повторете с останалите блатове. Оставете в хладилника до сервиране. Гарнира се с пресни малини, ако желаете.
За малиновата сметана:
1. Отцедете малините много добре и ги сложете в блендера. Пюрирайте до гладкост. Прецедете през сито и отстранете семената.
2. Разбийте сметаната на сняг и добавете малините; смесете до гладкост.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ