Регистрация

Шоколадова торта с малинова сметана

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
25 Mar
|
Видяна:
586
Оцени рецептата

6 с.л. масло или маргарин

1 ч захар

1 ч мляко

1 с.л. бял оцет

1/2 ч.л. ванилов екстракт

1 1/4 ч брашно

1/3 ч какао

1 ч.л. сода за хляб

1/4 ч малинов конфитюр

За малиновата сметана:

280 г замразени малини, размразени

1 кофичка сметана за разбиване

1/2 ч мляко

1/2 ч.л. ванилов екстракт

2 капки червен оцветител за храна

Пресни малини (по желание)

 

1. Загрейте фурната до 180ºС.

Напръскайте правоъгълна плитка тава с олио.

2. Разтопете маслото на умерен огън и добавете захарта. Отстранете от огъня. Добавете млякото, оцета и ванилията. Смесете брашното, какаото и содата за хляб; постепенно ги добавете към сместа със захарта, като се разбърква с телена бъркалка до смесване. Изсипете сместа в подготвения съд.

3. Печете 16 - 18 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охлажда се 10 минути; извадете от съда и оставете върху решетка. Охлажда се напълно.

4. Пригответе малиновата сметана.

5. Срежете блата на 4 еднакви парчета напречно. Намажете едното с 1 с.л. конфитюр. Покрийте с 3/4 ч малинова сметана и намажете равномерно. Повторете с останалите блатове. Оставете в хладилника до сервиране. Гарнира се с пресни малини, ако желаете.

За малиновата сметана:

1. Отцедете малините много добре и ги сложете в блендера. Пюрирайте до гладкост. Прецедете през сито и отстранете семената.

2. Разбийте сметаната на сняг и добавете малините; смесете до гладкост.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта