Регистрация

Шоколадова торта с малини

Автор:
blazheva
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
724
Оцени рецептата

За блата:

1 1/2 ч фино натрошени бисквитки Орео

2 с.л. маргарин, разтопен

За плънката:

4 пакета от 225 г крема сирене, меко

1 1/4 ч захар

3 яйца

1 ч заквасена сметана

1 ч.л. ванилия

170 г полу-сладък шоколад

1/3 ч сладко от малини

За топинга:

170 г полу-сладък шоколад

1/4 ч сметана за разбиване

 

За блата: Смесете натрошените вафли и маргарина; натиснете сместа по дъното на кръгла разглабяща се форма за торта. За плънката: Смесете 3 пакета от крема сиренето, захарта и брашното, като разбивате на средна скорост с електрически миксер, докато са добре смесени. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Добавете сметаната и ванилията и сместа се изсипва върху приготвения блат. Смесете останалото крема сирене и разтопения шоколад, като разбивате на средна скорост с електрически миксер, докато са добре смесени. Добавете сладкото и разбъркайте добре. Капнете по пълни супени лъжици от шоколадовия крем върху обикновеното тесто с крема сирене, без да разбърквате. Пече се на 160 градуса в продължение на 1 час и 20 минути. Когато се охлади, разглобете формичката. За топинга: Разтопете шоколада с битата сметана на слаб огън, като се разбърква, докато сместа е гладка. Намажете чийзкейка. Оставете в хладилника. Гарнирайте с допълнително бита сметана, малини и пресни листа от мента, ако желаете.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта