Шоколадова торта с малини
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1 1/2 ч фино натрошени бисквитки Орео
2 с.л. маргарин, разтопен
За плънката:
4 пакета от 225 г крема сирене, меко
1 1/4 ч захар
3 яйца
1 ч заквасена сметана
1 ч.л. ванилия
170 г полу-сладък шоколад
1/3 ч сладко от малини
За топинга:
170 г полу-сладък шоколад
1/4 ч сметана за разбиване
За блата: Смесете натрошените вафли и маргарина; натиснете сместа по дъното на кръгла разглабяща се форма за торта. За плънката: Смесете 3 пакета от крема сиренето, захарта и брашното, като разбивате на средна скорост с електрически миксер, докато са добре смесени. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Добавете сметаната и ванилията и сместа се изсипва върху приготвения блат. Смесете останалото крема сирене и разтопения шоколад, като разбивате на средна скорост с електрически миксер, докато са добре смесени. Добавете сладкото и разбъркайте добре. Капнете по пълни супени лъжици от шоколадовия крем върху обикновеното тесто с крема сирене, без да разбърквате. Пече се на 160 градуса в продължение на 1 час и 20 минути. Когато се охлади, разглобете формичката. За топинга: Разтопете шоколада с битата сметана на слаб огън, като се разбърква, докато сместа е гладка. Намажете чийзкейка. Оставете в хладилника. Гарнирайте с допълнително бита сметана, малини и пресни листа от мента, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ