Шоколадова торта с крема сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч брашно; пресято
1 1/2 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. сол
170 г крема сирене
1/2 ч растителна мазнина
2 ч.л. ванилия
6 ч пудра захар; пресята
1/4 ч топла вода
113 г шоколад, натрошен
1/4 ч растителна мазнина
3 яйца; големи
3/4 ч мляко
1 с.л. мляко
Пресейте брашното, содата за хляб и солта заедно и оставете настрана. Разбийте крема сиренето, 1/2 ч мазнина и ванилията в голяма купа. Разбийте с миксер на висока скорост, докато са светли и пухкави. Добавете пудрата захар последователно с топлата вода и шоколада (разтопен и охладен до стайна температура) при сместа с крема сирене, като разбивате добре след всяко добавяне. Пасирайте до гладкост. Заделете две чаши на шоколадовата смес за глазура и покрийте с найлон. Смесете 1/4 чаша мазнина с останалата шоколадова смес. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко добавяне. Добавете сухите съставки последователно с 1/4 чаша мляко, като разбивате добре след всяко добавяне. Разпределете тестото в две намазани и застлани с восъчна хартия кръгли тавички за торта. Пече се в предварително загрята на 180 градуса във фурната в продължение на 35 минути. Охладете в съда върху решетка за 10 минути. Извадете и охладете напълно. Смесете 1 с.л. мляко със заделената шоколадова смес за глазура. Поставете един блат в чиния за сервиране и намажете с глазурата. Покрийте с втория блат и намажете отстрани и отгоре с останалата глазура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ