Шоколадова торта с кисело зеле
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1/2 ч маргарин, мек
1 1/2 ч захар
3 яйца
1 ч.л. ванилов екстракт
2 ч брашно
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1 ч вода
1/2 ч какао на прах
225 г кисело зеле
За глазурата:
170 г шоколад, натрошен
4 с.л. маргарин
1/2 ч заквасена сметана
1 ч.л. ванилов екстракт
1/4 ч.л. сол
2 3/4 ч пудра захар
Смесете маргарина и захарта в купа. Разбийте с яйцата, едно по едно. Добавете ванилията и смесете. В друга купа, пресейте сухите съставки заедно. Добавете ги към сместа с яйце бавно, като редувате с водата. Добавете киселото зеле. Разбийте до гладкост. Намажете с масло тава за печене. Изсипете тестото в тавата и се пече в продължение на 30-35 минути на 180С или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. За глазурата: Разтопете шоколада и маргарина на водна баня. Отстранете от огъня и добавете сметаната, ванилията и солта. Постепенно добавете пудра захар, като разбивате, докато глазурата е с консистенцията на крем. Глазирайте тортата, докато е още леко топла.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ