Регистрация

Шоколадова торта с картофи

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
10 Sep
|
Видяна:
892
Оцени рецептата

225 г картофи, обелени

1/2 ч мляко

2 ч брашно

2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

1 ч мазнина

2 ч захар

4 яйца

1 ч.л. ванилов екстракт

40 г неподсладен шоколад, разтопен

Бита сметана

Шоколадова глазура по избор

 

Сварете картофите в тенджера с малко вряща вода до омекване. Отцедете добре и разклатете тигана на слаб огън, за да изсъхнат картофите. Прокарайте ги през цедка. Смесете 1 чаша от намачканите картофи с млякото; заделете. Пресейте брашното, бакпулвера и солта. Разбийте на крем мазнината; разбийте я със захарта постепенно, до побеляване. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Смесете с ванилията и разтопения шоколад. Добавете сухите съставки на 4 части и картофената смес на 3 части като редувате. Разбийте до гладкост като след всяко добавяне. Разпределете тестото в 2 намаслени и застлани с восъчна хартия форми за торта. Пече се на 180 градуса във фурната за 45 минути или до готовност. Извадете от фурната и оставете в съда за 10 мин. Извадете от съда и оставете да се охлади напълно. Напълнете с бита сметана и шоколадова глазура.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта