Регистрация

Шоколадова торта Амарето

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
26 Mar
|
Видяна:
965
Оцени рецептата

2 ч универсално брашно

3 ч захар, разделена

1/2 ч.л. сол

226 г масло; разделено

3/4 ч ликьор амарето, разделен

1/2 ч растително масло

3 с.л. какао на прах

1/2 ч мътеница

2 яйца

1 ч.л. ванилия

1 ч.л. сода

1/4 ч вода

Бадеми; натрошени (по желание)

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Смесете брашното, 2 ч захар и солта. Разтопете половината масло. Добавете 1/4 ч амарето, разтопеното масло и какаото и разбъркайте. Смесете с брашното, захарта и солта, докато се смесят, но не прекалявайте с бъркането. Добавете млякото, яйцата, ванилията и содата. Разбърква се добре и се поставя в намазана и набрашнена тава. Пече се 50 минути или докато клечка за зъби излезе чиста. Охладете.

Разтопете останалото масло и захар с вода в малка тенджера на силен огън до кипене. Намалете котлона до умерен, като разбърквате непрекъснато. Варете 5 минути, изключете котлона и добавете останалото амарето бавно, като разбърквате, докато добавите цялото количество.С клечка или дървен шиш, набодете няколко дупки в дъното на тортата. Полейте със соса равномерно. Оставете да престои 5 минути и извадете от формичката. Гарнира се с пудра захар и / или натрошени бадеми.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта