Шоколадова торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч масло или маргарин
115 г неподсладен шоколад
2 яйца
1 3/4 ч мътеница
2 ч.л. ванилия
2 1/2 ч брашно
2 ч захар
За шоколадовата глазура:
1/2 ч масло или маргарин
115 г неподсладен шоколад
4 ч пудра захар
1/2 ч сгъстено мляко
1/4 ч.л. сол
2 ч.л. ванилия
Загрейте фурната до 180ºС.
Намажете с масло и поръсете с брашно две кръгли тавички с диаметър 23 см и заделете.
Смесете маслото и шоколада в тенджера. Разтопете на слаб огън; свалете от огъня и заделете сместа настрана, за да се охлади. Разбийте яйцата в купа с електрически миксер за около 2 минути на средна скорост. Добавете мътеницата и ванилията. Добавете брашното и захарта при сместа с мътеница; разбийте хубаво. Добавете шоколадовата смес. Изсипете сместа в подготвените тави. Печете 30 до 35 минути или докато тортата започне да се отдръпва от страни на съда и клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охлажда се в съда за 10 минути; извадете и се охлажда върху решетка. Намажете с шоколадовата глазура и слепете блатовете. Глазирайте тортата отгоре и отстрани/
За шоколадовата глазура:
Смесете маслото и шоколада в тенджера. Разтопете на слаб огън; свалете от огъня. Постепенно добавете захарта, млякото, солта и ванилията. Разбийте до гладкост.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ