Регистрация

Шоколадова торта

Автор:
irina
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
840
Оцени рецептата

115 г шоколад, разтопен

2/3 ч кафява захар

1 ч мляко

1 жълтък

1/3 ч масло

1/3 ч кафява захар

2 жълтъка

2 ч брашно

1/4 ч.л. сол

1 ч.л. сода за хляб

1/2 ч мляко

1 ч.л. ванилия

3 белтъка

1/2 ч кафява захар

 

Смесете разтопения шоколад с 2/3 чаена чаша кафява захар, 1 чаена чаша мляко и 1 жълтък и се разбърква над вряща вода, докато са добре смесени. Охладете леко. Разбийте на крем маслото, след това добавете 1/2 чаена чаша кафява захар постепенно, докато биете непрекъснато. Добавете 2 жълтъка, добре разбити. Пресейте брашното, солта и содата за хляб 3 пъти и се добавят към маслената смес последователно с 1/2 чаена чаша мляко, като се разбива старателно. Добавете шоколадовата смес и ванилията и разбийте добре. Разбийте белтъците на пяна и постепенно се добавя 1/2 чаена чаша кафява захар и се разбива на сняг. Добавете ги в течното тесто. Изсипете в 2 намаслени и набрашнени кръгли тавички за торта. Пече се на 180С във фурната за 35 минути. Намажете блатовете и отгоре с предпочитана глазура и се покрива с тънко нарязани портокали или захаросан джинджифил.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта