Шоколадова торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
226 г крема сирене, меко
1/3 ч захар
1 яйце
1 1/2 ч брашно
1 ч захар
1/4 ч какао
1 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
1 ч вода, студена
1/3 ч зехтин
1 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. ванилия
170 г шоколад, натрошен
1/2 ч орехи, нарязани фино
Разбийте сиренето на крем. Постепенно добавете захарта. Добавете яйцето. Разбийте до гладкост. Добавете брашното, захарта, какаото, содата за хляб и солта. Разбийте водата, зехтина, оцета и ванилията. Постепенно добавете тази смес при брашнената, като разбъркате добре. Изсипете в намаслена квадратна тавичка. Капнете от сместа с крема сирене с лъжици върху тестото. Поръсете с шоколадови парченца и орехи. Печете на 180С за 30-50 минути, докато клечка за зъби излезе чиста и тестото отскача при допир. Охлажда се върху решетка. Преди поднасяне, нарежете на квадрати.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ