Регистрация

Шоколадова глазура

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
18 Feb
|
Видяна:
764
Оцени рецептата

115 г сладък тъмен шоколад

3 с.л. масло

1 с.л. мляко

1 ч светъл царевичен сироп

1/4 ч.л. ванилия

1/3 ч смлени или нарязани бадеми или орехи

 

В малка тенджера разтопете шоколада с маслото. Разбъркайте до гладкост. Отстранете от огъня. Добавете млякото, сиропа и ванилията. Поставете изпечен блат за торта с диаметър 23 см. Когато глазурата се охлади, я изсипете в центъра. Оставете я да се стече по стените. Загладете с помощта на шпатула. Украсете торта с орехи. Охладете 10 минути, докато стегне глазурата.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта