Регистрация

Шоколадов чийзкейк с кафе ликьор

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
19 Jul
|
Видяна:
756
Оцени рецептата

За блата:

1 1/2 ч натрошени шоколадови вафли

1/4 ч разтопено масло

2 с.л. захар

За чийзкейка:

1 3/4 ч полу-сладък шоколад, натрошен, разтопен, разделени

1 ч сметана за разбиване

1/4 ч плюс

2 с.л. кафе ликьор, разделени

680 г крема сирене, меко

1 ч захар

1/3 ч какао

3 яйца

1 ч.л. ванилов екстракт

1 с.л. пудра захар

 

За блата: Смесете продуктите и притиснете по дъното и стените на разглабяща се форма за торта. Оставете във фризера за 5 минути. Пече се на 180 градуса в продължение на 10 минути. За чийзкейка: Пригответе блата. Смесете 3/4 чаша от разтопения шоколад с 1/4 ч сметана и 1/4 ч ликьор. В голяма купа, разбийте крема сиренето и захарта до гладкост. Добавете какаото и разбийте до смесване. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Прибавете ванилията и заделената шоколадова смес. Изсипете сместа в подготвения блат. Пече се в продължение на 10 минути на 200С. Намалете температурата на фурната до 140С; продължете да печете още 45 минути. Извадете от фурната и разхлабете стените на съда; свалете ги. Смесете останалия шоколад с 1/4 ч сметана и 1/4 ч ликьор. Намажете тортата. Оставете в хладилника за 6 часа. Преди сервиране, разбийте останалата сметана с пудрата захар на сняг и гарнирайте.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта