Регистрация

Шоколадов чийзкейк

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
26 Nov
|
Видяна:
819
Оцени рецептата

За шоколадовия блат:

1 пакет шоколадови вафли (240 г)

2 с.л. несолено масло, разтопено

За пълнежа:

1 с.л. масло или маргарин

85 г неподсладен шоколад, натрошен

255 г полу-сладък шоколад

4 пакета по 85 г крема сирене, меко

2 с.л. ванилия

1 ч сметана за разбиване

6 яйца

1/2 ч захар

Бита сметана (по желание)

 

Натрошете вафлите. Добавете разтопеното масло и разбъркайте. Натиснете по дъното на намазана разглабяща се тавичка. Заделете. Разтопете маслото на водна баня. Добавете шоколада и оставете да се разтопи, като разбърквате до гладкост. Разбийте крема сиренето до гладкост. Добавете ванилията и сметаната. Добавете шоколадовата смес. Разбийте яйцата със захарта и бавно ги разбийте с шоколадовата смес. Изсипете в приготвения блат и печете на 180С за 40-45 мин. Охлажда се и след това оставете в хладилника преди да извадите от съда. Сервирайте с бита сметана, ако желаете.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта