Регистрация

Шоколадов чийзкейк

Автор:
Жана
|
Дата:
19 Jul
|
Видяна:
786
Оцени рецептата

910 г крема сирене, меко

1 1/4 ч захар

1 1/4 ч шоколад, натрошен, разтопен

1/4 ч царевично нишесте

1/2 ч пълномаслена сметана

5 яйца

2 ч.л. ванилов екстракт или

1/3 ч бадемов ликьор

2 ч заквасена сметана

1 1/2 ч.л. ванилия

1/4 ч захар

 

Загрейте фурната до 150ºС. Сложете съд с вода на долния рафт. Разбийте на крем сиренето. Добавете захарта и шоколада и разбийте отново. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Смесете сметаната, царевичното нишесте и ванилията. Изсипете в блата и печете 65-75 мин. до втвърдяване. Прокарайте нож около ръба на съда. За топинга: Разбъркайте и изсипете върху горещия чийзкейк. Поставете във фурната за 5 минути. Охлажда се напълно. Поръсете с разтопен шоколад.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта