Регистрация

Шарени пиперки с боб

Автор:
светли
|
Дата:
10 May
|
Видяна:
858
Оцени рецептата

4 малки или средно големи чушки; (по една от всеки цвят: червена, зелена, жълта и оранжева)

225 г пуешка кайма

1/3 ч кубчета червен лук

1 консерва 450 г традиционен пържен боб

1 консерва 240 г царевица, отцедена

3/4 ч зелена салца

1/2 ч сварен ориз

1/8 ч прясно нарязан магданоз

1 ч.л. чесън на прах

1/4 ч.л. чили на прах

1/4 ч.л. кимион

сол на вкус

 

Срежете чушките наполовина по дължина; изхвърлете семената и мембраните. В голяма тенджера с вряща вода, бланширайте чушките в продължение на 3 минути, обърнете и отцедете. В тиган, запържете каймата с лука. Добавете останалите съставки и оставете да къкри, докато сместа забълбука. Сложете чушките в тавичка и напълнете с бобената смес. Пече се покрито на 180 градуса за 35 до 40 минути. Сервирайте с допълнително салца.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта