Регистрация

Шарен боб с кимион

Автор:
Благослава
|
Дата:
10 May
|
Видяна:
1570
Оцени рецептата

2 1/2 ч шарен боб

1/2 ч лук, нарязан на кубчета

1/3 ч растително масло

1 1/2 с.л. кимион

1 1/2 с.л. чесън на прах

1 с.л. кориандър

1/2 ч.л. черен пипер

1 1/2 с.л. сол

 

Измийте боба и накиснете за една нощ във вода. Отцедете и покрийте с вода отново. Оставете да заври, намалете огъня до умерен и гответе боба, докато омекне, около 1 час. В тиган, запържете леко лука в маслото за 2 минути. Добавете всички подправки, с изключение на солта и продължете да готвите до кафяво. Когато бобът омекне, добавете сол и лучената смес към фасула. Пече се на 180С в продължение на 30 минути.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта