Регистрация

Шарен боб върху ориз или ечемик

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
31 Jan
|
Видяна:
802
Оцени рецептата

225 г шарен боб

2 с.л. зехтин

1 голяма глава лук, нарязан на кубчета

4 скилидки чесън, фино счукан

3 моркова, нарязани на парчета

2 стръка целина, нарязана на тънки филийки

800 г консерва домати, неотцедени, нарязани

6 ч вода

2 връзки прясна мащерка

1/2 ч.л. сушен риган

2 връзки кориандър, завързани с канап

1/4 ч нарязан кориандър

Пипер

Сварен ориз или ечемик, по желание

 

Почистете боба и го изплакнете. Накиснете за една нощ, покрит с 5 сантиметра вода. Измива се няколко пъти и се отцежда. Заделете. Добавете пресния кориандър, магданоза и / или босилека в самия край. Сгорещете олиото в тиган на средно слаб огън. Добавете лука и варете 10 минути или докато поомекне. Добавете чесъна през последните 2 мин. Разбърквайте от време на време. Добавете морковите, целината и заделения отцеден боб. Добавете доматите и 1/2 чаша от заделения доматен сок, водата, мащерката и ригана. Добавете връзките кориандър. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри, непокрито, за около 1 1/2 часа или докато бобът поомекне. Извадете вързаните връзки кориандър и добавете прясно нарязан кориандър; добавете с черен пипер на вкус. Когато бобът омекне напълно, добавете сол на вкус. Сервирайте веднага върху ориз или ечемик.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта