Регистрация

Шарен боб

Автор:
margarita
|
Дата:
18 May
|
Видяна:
650
Оцени рецептата

4 ч вода

2 ч шарен боб

1/2 ч лук, нарязан

1/4 ч зехтин

1 ч.л. сол

1 ч.л. кимион, семена

2 скилидки чесън, счукан

1 филийка бекон

 

Смесете водата, боба и лука и в 4-литрова тенджера. Покрийте и оставете да заври. Сварете 2 минути и отстранете от котлона; оставете да престои в продължение на 1 час. Добавете достатъчно вода, за да покрие боба. Добавете останалите продукти и оставете да заври. Покрийте съда и намалете огъня. Варете на слаб огън, като се разбърква от време на време, докато бобът омекне, около 2 часа, (добавете още вода по време на готвене, ако е необходимо); отцедете боба.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта