Регистрация

Чили с черен боб и кашу

Автор:
петя добрева
|
Дата:
09 May
|
Видяна:
826
Оцени рецептата

1 малка глава лук, нарязана на кубчета

3 скилидки чесън, счукан

1 люто чушле, нарязано на кубчета

1 чили чушле, нарязано на кубчета

3 домата, нарязани на осминки

1 консерва 425 г черен боб

1/4 ч кашу

1/4 ч царевица замразена

1 ч.л. кимион

1 ч.л. чили на прах

1/2 ч.л. канела

1/4 ч.л. лют пипер

1/4 ч.л. червен пипер люспи

½ кенче бира

2 с.л. зехтин

 

Запържете лука и чесъна в зехтина на умерено-слаб огън, докато лукът стане полупрозрачен. Добавете лютите чушки и задушете още няколко минути. Добавете боба с течността, доматите, кашуто, подправките и бирата и оставете да заври. Като се разбърква често, оставете да къкри, докато по-голямата част от течността се изпари (около 30-40 минути). Около 10 минути, преди да е готово, добавете царевицата. Сервира се с ориз и топли питки.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта