Регистрация

Чили с черен боб

Автор:
Savatova
|
Дата:
18 Dec
|
Видяна:
572
Оцени рецептата

4 ч черен боб

2 с.л. семена кимион

2 с.л. сушен риган

1/2 ч зехтин

2 големи глави лук, нарязан

1 1/2 ч зелени чушки, нарязани фино

3 с.л. чесън, счукан

4 1/2 ч.л. червен пипер

1 ч.л. лют пипер

1 ч.л. сол

3 ч консерва намачкани домати в пюре

4 люти чушлета

почистени от семената и фино нарязани

1 голяма червена чушка

170 г козе сирене, натрошено

заквасена сметана

топли брашнени тортили

 

Сложете боба в тенджера и покрийте със студена вода. Оставете да заври. Сваля се от огъня и се оставя да престои покрито за 2 час. Отцедете боба и го върнете в съда. Налейте студена вода, така че да го покрие на 5 см. Покрийте с капак и оставете да заври. Намалете огъня и варете на слаб огън до омекване на боба - около 2 час. Добавете още вода, ако е необходимо. Отцедете и заделете 3 ч от течността. Върнете боба в тенджерата, заедно с 1 чаша от течността. Междувременно загрейте фурната до 160 градуса. Поставете кимиона и ригана в малка тавичка. Пече се, докато се усети ароматът, като се разбърква от време на време, около 10 минути. Сгорещете олиото в голям тиган. Добавете лука, зелената чушка и чесъна. Гответе, като разбърквате на умерен огън за 3 минути. Добавете сместа с кимиона и ригана, червения пипер, лютия червен и солта. Гответе докато лукът омекне, около 10 мин. Добавете доматите и лютите чушки. Оставете да заври. Внимателно добавете боба. Изпечете и обелете червената чушка. Нарежете я на кубчета. Сложете по около 30 г козе сирене във всяка купа за сервиране. Покрийте с чили. Гарнира се със заквасена сметана и нарязаната на кубчета червена чушка. Поднесете топлите тортили отделно.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта