Чили с черен боб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 ч черен боб
2 с.л. семена кимион
2 с.л. сушен риган
1/2 ч зехтин
2 големи глави лук, нарязан
1 1/2 ч зелени чушки, нарязани фино
3 с.л. чесън, счукан
4 1/2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. лют пипер
1 ч.л. сол
3 ч консерва намачкани домати в пюре
4 люти чушлета
почистени от семената и фино нарязани
1 голяма червена чушка
170 г козе сирене, натрошено
заквасена сметана
топли брашнени тортили
Сложете боба в тенджера и покрийте със студена вода. Оставете да заври. Сваля се от огъня и се оставя да престои покрито за 2 час. Отцедете боба и го върнете в съда. Налейте студена вода, така че да го покрие на 5 см. Покрийте с капак и оставете да заври. Намалете огъня и варете на слаб огън до омекване на боба - около 2 час. Добавете още вода, ако е необходимо. Отцедете и заделете 3 ч от течността. Върнете боба в тенджерата, заедно с 1 чаша от течността. Междувременно загрейте фурната до 160 градуса. Поставете кимиона и ригана в малка тавичка. Пече се, докато се усети ароматът, като се разбърква от време на време, около 10 минути. Сгорещете олиото в голям тиган. Добавете лука, зелената чушка и чесъна. Гответе, като разбърквате на умерен огън за 3 минути. Добавете сместа с кимиона и ригана, червения пипер, лютия червен и солта. Гответе докато лукът омекне, около 10 мин. Добавете доматите и лютите чушки. Оставете да заври. Внимателно добавете боба. Изпечете и обелете червената чушка. Нарежете я на кубчета. Сложете по около 30 г козе сирене във всяка купа за сервиране. Покрийте с чили. Гарнира се със заквасена сметана и нарязаната на кубчета червена чушка. Поднесете топлите тортили отделно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ