Регистрация

Чили с червен боб

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
10 Jun
|
Видяна:
527
Оцени рецептата

900 г телешко, нарязано на кубчета

1/4 чаша брашно

2 с.л. чили на прах

2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1/4 ч зеленчукова мазнина

1 голяма глава лук, нарязан

900 г червен боб

1 консерва (450 г) домати

450 г царевица

115 г печени чушки от буркан, нарязани на филийки

4 зелени чили чушки, нарязани на кубчета

Горещ сварен ориз

настърган чедар

 

Подрежете излишната мазнина от месото; смесете го с брашното, чилито на прах, сол и черен пипер в найлонова торба, така че да се покрие добре. Запържете до кафяво в мазнината. Отстранете и оставете на страна. Прибавете лука и пържете в продължение на 5 минути или докато омекне. Отцедете излишната мазнина и добавете останалата смес с брашно и подправки. Отцедете течността от боба и я добавете към тигана; прибавете доматите; оставете почти да заври и отстранете от огъня. Поставете месото в уреда за бавно готвене с доматената смес; разбъркайте с боба и царевицата и покрийте. Варете на слаб огън в продължение на 8 часа или на висок в продължение на 4 часа; прибавете печените и зелените люти чушки. Поднесете върху ориз Покрийте с чедър.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта