Чили с различни видове боб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
115 г боб от различни видове по избор
1/4 ч червен пипер
1/4 ч.л. лют червен пипер (или на вкус)
450 г бекон
1/2 ч едро смляна люта чушка
5 големи глави лук, нарязан
3 кг домати, консерва
2/3 ч чесън, счукан
340 мл бира
1/4 ч кориандър, препечени семена, смлени
2,2 кг телешка кайма
1/4 ч смляна канела
В голям съд, накиснете боба за една нощ във вода, така че да покрие зърната. Отцедете и добавете прясна вода, колкото да го покрие. Варете на слаб огън за 1 1/2 часа или докато бобът омекне. Междувременно сгорещете голям тиган. Нарежете ситно бекона и го запържете до хрупкавост. Добавете лука и чесъна и задушете на умерен огън за 5 минути. Добавете всички подправки и смляната чушка и варете още 5 минути. Добавете доматите заедно със сока и бирата. Варете на слаб огън в продължение на половин час. В друг тиган, запържете каймата, докато розовият цвят изчезне. Отцедете я и добавете и нея при доматената смес. Когато бобът се свари напълно, го отцедете, запазете течността и добавете зърната при месото. Добавете сол на вкус и оставете сместа да къкри за около 1 час. Ако е твърде сухо, добавете малко от заделената течност от боба.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ