Регистрация

Чили с различни видове боб

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
29 Aug
|
Видяна:
644
Оцени рецептата

115 г боб от различни видове по избор

1/4 ч червен пипер

1/4 ч.л. лют червен пипер (или на вкус)

450 г бекон

1/2 ч едро смляна люта чушка

5 големи глави лук, нарязан

3 кг домати, консерва

2/3 ч чесън, счукан

340 мл бира

1/4 ч кориандър, препечени семена, смлени

2,2 кг телешка кайма

1/4 ч смляна канела

 

В голям съд, накиснете боба за една нощ във вода, така че да покрие зърната. Отцедете и добавете прясна вода, колкото да го покрие. Варете на слаб огън за 1 1/2 часа или докато бобът омекне. Междувременно сгорещете голям тиган. Нарежете ситно бекона и го запържете до хрупкавост. Добавете лука и чесъна и задушете на умерен огън за 5 минути. Добавете всички подправки и смляната чушка и варете още 5 минути. Добавете доматите заедно със сока и бирата. Варете на слаб огън в продължение на половин час. В друг тиган, запържете каймата, докато розовият цвят изчезне. Отцедете я и добавете и нея при доматената смес. Когато бобът се свари напълно, го отцедете, запазете течността и добавете зърната при месото. Добавете сол на вкус и оставете сместа да къкри за около 1 час. Ако е твърде сухо, добавете малко от заделената течност от боба.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта