Чили с птиче месо
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. царевично олио
1 ч лук, наситнен
1 ч зелена чушка - нарязана на кубчета
1 с.л. чесън, счукан
900 г пилешко или пуешко месо, обезкостено и без кожата
1 ч домати конкасе
1 консерва (800 г) боб, изплакнат и отцеден
450 г доматен сос
2 с.л. соев сос
2 с.л. люто чили на прах
1/2 ч.л. смлян кимион
1/2 ч.л. смлян градински чай
1/2 ч.л. смляна мащерка
1/4 ч.л. смлян риган
2 ч наситнен зелен лук
Загрейте олиото в голям тиган на умерено-силен огън. Добавете лука, чушките и чесъна. Гответе и бъркайте 3-4 минути. Добавете месото. Гответе и бъркайте 8-10 минути. Добавете доматеното конкасе, боба, доматения сос, соевия сос и подправките. Оставете да заври, намалете огъня, покрийте и оставете да къкри за 1 - 2 часа. Поднася се горещо. Гарнирайте с наситнен зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ