Регистрация

Чили с птиче месо

Автор:
светли
|
Дата:
18 May
|
Видяна:
627
Оцени рецептата

2 с.л. царевично олио

1 ч лук, наситнен

1 ч зелена чушка - нарязана на кубчета

1 с.л. чесън, счукан

900 г пилешко или пуешко месо, обезкостено и без кожата

1 ч домати конкасе

1 консерва (800 г) боб, изплакнат и отцеден

450 г доматен сос

2 с.л. соев сос

2 с.л. люто чили на прах

1/2 ч.л. смлян кимион

1/2 ч.л. смлян градински чай

1/2 ч.л. смляна мащерка

1/4 ч.л. смлян риган

2 ч наситнен зелен лук

 

Загрейте олиото в голям тиган на умерено-силен огън. Добавете лука, чушките и чесъна. Гответе и бъркайте 3-4 минути. Добавете месото. Гответе и бъркайте 8-10 минути. Добавете доматеното конкасе, боба, доматения сос, соевия сос и подправките. Оставете да заври, намалете огъня, покрийте и оставете да къкри за 1 - 2 часа. Поднася се горещо. Гарнирайте с наситнен зелен лук.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта