Чили с пиле и наденица
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч.л. чили на прах
4 ч.л. смлян кимион
2 ч.л. смляно чили
1 1/2 ч.л. сол
1/4 ч зехтин
450 г пикантна пушена наденица
2 пилешки гърди, обезкостени, разделни
2 големи глави бял лук, нарязан на кубчета
3 скилидки чесън, счукан
6 големи доматчета томатило, обелени и нарязани на кубчета
4 чили чушлета
2 малки червени чушки - нарязани на кубчета
2 люти чушлета, без семената и ситно нарязано на кубчета
2 консерви (по 790 г) домати, нарязани
1-2 ч телешки или пилешки бульон
1/3 ч доматено пюре
4 консерви (по 450 г) боб, изплакнат
1. Смесете чилито на прах, кимиона, смляното чили и солта в малка чиния; заделете. Загрейте олиото в голям тиган. Добавете наденицата и пилешкото; гответе, докато пилешкото вече не е розово; премахнете с решетъчна лъжица и оставете настрана. Добавете лука, чесъна и половината от заделената смес с подправките. Гответе на умерен огън, докато лукът започне да омеква, около 5 минути. Добавете доматчетата томатило, люти чушлета, доматите и течността им, 1 чаша бульон и доматеното пюре; оставете да заври. Намалете огъня и добавете пилешкото, наденицата и боба. Гответе на слаб огън, частично покрито, в продължение на 30 минути. Добавете останалата смес с подправки; гответе още 5 минути, като добавяте допълнително бульон, ако е необходимо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ