Чили с бял боб и пилешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За боба:
450 г бял боб, сварен и отцеден
1 малка червена чушка - нарязана на кубчета
1 малка зелена чушка - нарязана на кубчета
1 средно голяма глава лук, нарязан на кубчета
2 с.л. зехтин
7 ч пилешки бульон
2 скилидки чесън, нарязан
2 ч.л. кимион или на вкус
3 ч.л. чили на прах (или на вкус)
3 домата, нарязани на кубчета
Сол и черен пипер на вкус
За пилешкото:
3 пилешки гърди, без кожа и кости, изпечени на скара
2 с.л. зехтин
1 ч.л. чили на прах
1 ч.л. смлян кимион
1 с.л. чесън, нарязан на кубчета
2 с.л. фино нарязан пресен кориандър
За поднасяне:
Салца за поръсване
4 тортили
Нарязан пресен кориандър
На слаб огън, разбъркайте чушките и лука в зехтин за една минута. Добавете боба и продължете да готвите на умерен огън в продължение на 5 минути, като разбърквате непрекъснато. Добавете бульона, чесъна, кимиона и чилито на прах. Варете, непокрито, докато бобът омекне, около 1 1/2 часа, като добавяте още бульон, когато е необходимо. Прибавете доматите, около 20 минути, преди да бобът да е готов и подправете на вкус със сол и черен пипер. Поставете щедра порция боб в голяма, плоска купа за супа. Нарежете пилешкото на тънки филийки и покрийте боба. Гарнирайте със салца, заквасена сметана, магданоз и топла тортия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ