Чили с бял боб и пилешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За боба:
450 г бял боб
1 малка червена чушка - нарязана на кубчета
1 малка зелена чушка - нарязана на кубчета
1 средна глава лук - нарязан на кубчета
2 с.л. зехтин
7 ч бульон
2 скилидки чесън - нарязани на кубчета
2 ч.л. кимион - или на вкус
3 ч.л. чили на прах - или на вкус
3 доматчета - нарязани
Сол и черен пипер на вкус
За пилешкото:
3 цели пилешки гърди (400 – 450 г)
2 с.л. зехтин
1 ч.л. чили на прах
1 ч.л. кимион
1 с.л. чесън, нарязан на кубчета
2 с.л. прясно нарязан магданоз
За поднасяне:
Салца
Прясно нарязан магданоз
На боба: Накиснете боба за през нощта във вода, така че да го покрие. Отцедете. На слаб огън, запържете чушките и лука в зехтин за една минута. Добавете боба и запържете леко на умерен огън в продължение на 5 минути, като се разбърква непрекъснато. Добавете бульона, чесъна, кимиона и чилито на прах. Варете, непокрито, докато бобът омекне, около 1 1/2 часа, ако е необходимо, добавете още течност. Прибавете доматите, около 20 минути преди бобът да се е сварил и подправете на вкус със сол и черен пипер.
На пилето: изтънете гърдите с чукче за месо. Натъркайте с масло и овкусете с останалите съставки. След това се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 минути, като внимавате да не се превари. Охлажда се леко и се обезкостява.
Поставете щедра порция боб в голяма купа за супа. Нарежете пилето тънко, като запазите кожата и сложете върху боба. Гарнира се със салца, заквасена сметана, магданоз и топли тортили.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ