Регистрация

Чили с бял боб и пилешко

Автор:
трайкова
|
Дата:
10 May
|
Видяна:
1016
Оцени рецептата

За боба:

450 г бял боб

1 малка червена чушка - нарязана на кубчета

1 малка зелена чушка - нарязана на кубчета

1 средна глава лук - нарязан на кубчета

2 с.л. зехтин

7 ч бульон

2 скилидки чесън - нарязани на кубчета

2 ч.л. кимион - или на вкус

3 ч.л. чили на прах - или на вкус

3 доматчета - нарязани

Сол и черен пипер на вкус

За пилешкото:

3 цели пилешки гърди (400 – 450 г)

2 с.л. зехтин

1 ч.л. чили на прах

1 ч.л. кимион

1 с.л. чесън, нарязан на кубчета

2 с.л. прясно нарязан магданоз

За поднасяне:

Салца

Прясно нарязан магданоз

 

На боба: Накиснете боба за през нощта във вода, така че да го покрие. Отцедете. На слаб огън, запържете чушките и лука в зехтин за една минута. Добавете боба и запържете леко на умерен огън в продължение на 5 минути, като се разбърква непрекъснато. Добавете бульона, чесъна, кимиона и чилито на прах. Варете, непокрито, докато бобът омекне, около 1 1/2 часа, ако е необходимо, добавете още течност. Прибавете доматите, около 20 минути преди бобът да се е сварил и подправете на вкус със сол и черен пипер.

На пилето: изтънете гърдите с чукче за месо. Натъркайте с масло и овкусете с останалите съставки. След това се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 минути, като внимавате да не се превари. Охлажда се леко и се обезкостява.

Поставете щедра порция боб в голяма купа за супа. Нарежете пилето тънко, като запазите кожата и сложете върху боба. Гарнира се със салца, заквасена сметана, магданоз и топли тортили.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта