Чили по южняшки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 с.л. масло
1 голяма глава лук, едро нарязан
1,8 кг телешко, смляно
8 с.л. люто червено чили, смляно
4 с.л. пикантно червено чили, смляно
3 с.л. кимион, смлян
3 скилидки чесън, счукан
1 с.л. черен пипер, прясно смлян
1 с.л. сол
1 с.л. захар
1 консерва домати, цели, 340 г
4 консерви боб; по 450 г всяка
1. Разтопете маслото в тенджера на умерен огън. Добавете и лука и гответе, докато лукът е прозрачен.
2. Смесете каймата със смляното чили, кимиона, чесъна и черния пипер. Добавете тази смес в тенджерата. Натрошете всички бучки с вилица и гответе на умерен огън, като се разбърква от време на време, докато каймата се зачерви равномерно.
3. Добавете останалите съставки. Оставете да заври, след което намалете огъня и оставете да къкри, непокрито, в продължение на най-малко 4 часа, но ако е възможно за 8. Разбърквайте от време на време. Опитайте и регулирайте подправките.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ