Чили кон карне
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/3 ч зехтин
1.3 кг телешко, нарязано с на кубчета от по 2 см
2 глави лук, средно големи, ситно нарязани
3 скилидки чесън, ситно нарязани
Сол
4 ч вода, кипяща
1 ч.л. семена кимион
2 ч.л. сусамови семена
1/2 ч.л. риган, смлян
3 с.л. червено чили, смляно
1 ч маслини, без костилката, зелени
2 консерви боб; по 450 г всяка
1. Загрейте олиото в голям тиган на умерен огън. Сложете кубчетата телешко и запържете равномерно от всички страни.
2. Добавете лука в тигана и гответе, като се разбърква, за няколко минути, след което добавете чесъна. Гответе, докато лукът стане полупрозрачен.
3. Върнете месото в тигана, подправете със сол на вкус, след което добавете врящата вода, кимиона и сусама, както и ригана. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри за 1 час.
4. Постепенно добавете смляното чили - на вкус.
5. Добавете маслините и оставете да къкри, покрито, още 1 час.
6. Овкусете и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ