Регистрация

Чили кон карне

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
19 Nov
|
Видяна:
587
Оцени рецептата

1/3 ч зехтин

1.3 кг телешко, нарязано с на кубчета от по 2 см

2 глави лук, средно големи, ситно нарязани

3 скилидки чесън, ситно нарязани

Сол

4 ч вода, кипяща

1 ч.л. семена кимион

2 ч.л. сусамови семена

1/2 ч.л. риган, смлян

3 с.л. червено чили, смляно

1 ч маслини, без костилката, зелени

2 консерви боб; по 450 г всяка

 

1. Загрейте олиото в голям тиган на умерен огън. Сложете кубчетата телешко и запържете равномерно от всички страни.

2. Добавете лука в тигана и гответе, като се разбърква, за няколко минути, след което добавете чесъна. Гответе, докато лукът стане полупрозрачен.

3. Върнете месото в тигана, подправете със сол на вкус, след което добавете врящата вода, кимиона и сусама, както и ригана. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри за 1 час.

4. Постепенно добавете смляното чили - на вкус.

5. Добавете маслините и оставете да къкри, покрито, още 1 час.

6. Овкусете и поднесете.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта