Регистрация

Чили в купичка от хляб

Автор:
марина цекова
|
Дата:
07 Oct
|
Видяна:
734
Оцени рецептата

450 г говежда кайма

1 ч нарязан лук

1 консерва (450 г) боб, изплакнат и отцеден

1 консерва (425 г) доматен сос

1 консерва (410 г) домати, нарязани, неотцедени

1 с.л. чили на прах

1/2 ч.л. чесън на прах

За купичката от хляб:

1 с.л. царевично брашно

2/3 чаша вода

1/4 ч масло или маргарин

1 ч универсално брашно

1/4 ч настърган пармезан

2 ч.л. бакпулвер

4 яйца

 

В тенджера, запържете до кафяво каймата с лука и отцедете. Добавете следващите пет съставки; оставете да къкри, непокрито за 20 минути. Намажете тавичка за печене с форма на сърце или кръгла тава, поръсете с брашно и оставете настрана. В тенджера на умерен огън, сложете водата с маслото да заври. Добавете брашното, пармезана и бакпулвера; разбърква се до получаването на гладка топка тесто. Свалете от огъня, разбийте с яйцата, едно по едно. Продължете да биете, докато сместа е гладка. Изсипете в подготвената тава, като разпределите и по краищата леко. Печете на 220С за 25-30 минути или докато центърът се втвърди и бухне, а ръбовете са златисто кафяви. Направете плитък прорез в средата, за да излезе парата. Охладете за 5 минути преди да извадите в чиния за сервиране. Напълнете с чили; сервирайте веднага.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта