Чили в купичка от хляб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г говежда кайма
1 ч нарязан лук
1 консерва (450 г) боб, изплакнат и отцеден
1 консерва (425 г) доматен сос
1 консерва (410 г) домати, нарязани, неотцедени
1 с.л. чили на прах
1/2 ч.л. чесън на прах
За купичката от хляб:
1 с.л. царевично брашно
2/3 чаша вода
1/4 ч масло или маргарин
1 ч универсално брашно
1/4 ч настърган пармезан
2 ч.л. бакпулвер
4 яйца
В тенджера, запържете до кафяво каймата с лука и отцедете. Добавете следващите пет съставки; оставете да къкри, непокрито за 20 минути. Намажете тавичка за печене с форма на сърце или кръгла тава, поръсете с брашно и оставете настрана. В тенджера на умерен огън, сложете водата с маслото да заври. Добавете брашното, пармезана и бакпулвера; разбърква се до получаването на гладка топка тесто. Свалете от огъня, разбийте с яйцата, едно по едно. Продължете да биете, докато сместа е гладка. Изсипете в подготвената тава, като разпределите и по краищата леко. Печете на 220С за 25-30 минути или докато центърът се втвърди и бухне, а ръбовете са златисто кафяви. Направете плитък прорез в средата, за да излезе парата. Охладете за 5 минути преди да извадите в чиния за сервиране. Напълнете с чили; сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ