Регистрация

Чили

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
28 Mar
|
Видяна:
1117
Оцени рецептата

2 с.л. мазнина – свинска мас или друго

5 ч лук -- наситнен

2 с.л. чесън -- наситнен

1 кг свинска кайма

1 кг телешка кайма

2 кг домати консерва

680 г доматено пюре

1 ч.л. сушен риган

1 ч.л. смлян кимион

1 дафинов лист

3 ч сварен шарен боб

2 ч сирене чедар - настъргано жак или друго по избор

4 ч зелен лук – нарязан по диагонал

 

Сгорещете свинската мас в тиган на умерен огън. Добавете лука и чесъна и разбъркайте за 4-5 минути, докато омекнат, но не бива да покафеняват. Добавете телешката и свинската кайма, сгорещете и разбърквайте, докато каймата престане да е червена на цвят. Добавете доматите, доматеното пюре, ригана, кимиона, дафиновия лист и боба и оставете сместа да заври. Намалете котлона, покрийте и оставете да къкри за 2 часа. Свалете капака и гответе на слаб огън още 1-2 часа до желаната консистенция. Отстранете от огъня. Поднася се горещо, гарнирано с настъргано сирене и лук.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта