Чили
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. мазнина – свинска мас или друго
5 ч лук -- наситнен
2 с.л. чесън -- наситнен
1 кг свинска кайма
1 кг телешка кайма
2 кг домати консерва
680 г доматено пюре
1 ч.л. сушен риган
1 ч.л. смлян кимион
1 дафинов лист
3 ч сварен шарен боб
2 ч сирене чедар - настъргано жак или друго по избор
4 ч зелен лук – нарязан по диагонал
Сгорещете свинската мас в тиган на умерен огън. Добавете лука и чесъна и разбъркайте за 4-5 минути, докато омекнат, но не бива да покафеняват. Добавете телешката и свинската кайма, сгорещете и разбърквайте, докато каймата престане да е червена на цвят. Добавете доматите, доматеното пюре, ригана, кимиона, дафиновия лист и боба и оставете сместа да заври. Намалете котлона, покрийте и оставете да къкри за 2 часа. Свалете капака и гответе на слаб огън още 1-2 часа до желаната консистенция. Отстранете от огъня. Поднася се горещо, гарнирано с настъргано сирене и лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ