Чийзкейк с мед и ванилия
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За пълнежа:
115 г нискомаслено крема сирене
450 г нискомаслена извата
1 ч нискомаслена рикота
2 с.л. царевично нишесте
1 ч мед
1 ч.л. ванилов екстракт
1 ч нискомаслен яйчен заместител
Пюрирани малини или ягоди, по желание
Захар (за поръсване, по желание)
За блата:
32 джинджифилови бисквитки, натрошени
2 с.л. захар
1 белтък
В кухненски робот или пасатор, разбийте на гладка смес крема сиренето, изварата, рикотата и царевичното нишесте. Добавете меда и екстракта от ванилия и пасирайте отново. Добавете яйчения заместител и пасирайте, докато сместа е гладка. Изсипете сместа в подготвения блат. Печете 20 минути на 150 градуса след което намалете температурата на фурната до 120 градуса и се пече още 60 минути. Изключете фурната и оставете тортата да се охлади 1 час във фурната. Извадете и се оставя да се охлади до стайна температура. Оставете в хладилника, покрито, една нощ преди нарязване. Сервирайте гарнирано с пюре от ягоди или малини, добавяйки малко захар, ако желаете. За блата, смесете добре в кухненски робот или пасатор бисквитите и захарта. Добавете белтъка, смесете, докато се навлажни всичко. Натиснете сместа по дъното и стените на разглабяща се форма за торта. Пече се на 180 градуса в продължение на 10 до 12 минути. Извадете блата от фурната. Намалете фурната на 150С. Напълнете огнеупорен съд с около 2-3 см топла вода и се поставя в задната част на фурната, за да осигури пара за чийзкейка, докато се пече.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ