Регистрация

Чийзкейк с малини и праскови

Автор:
gabi
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
617
Оцени рецептата

За блата:

2 ½ ч натрошени бисквити

1/2 ч масло или маргарин, разтопено

1/2 ч захар

За пълнежа:

5 пакета (226 г) крема сирене на стайна температура

1 1/4 ч захар

3 с.л. брашно

2 ч.л. настъргана лимонова кора

1 1/2 ч.л. настъргана портокалова кора

1/4 ч.л. екстракт от ванилия

5 големи яйца

2 жълтъка

¼ ч пълномаслена сметана

1/4 ч сметана

1 пакет (280 г) замразени малини в лек сироп, размразени

2 ч.л. царевично нишесте

1 пакет (280 г) замразени праскови, на филийки

1/4 ч захар

1 киви, обелено и нарязано на парчета

1 узряла праскова, обелена и нарязана на парчета

1/4 ч пресни малини

 

Загрейте фурната до 190С.

На блата: В средно голяма купа, с помощта на вилица, смесете трохите с маслото и захарта, докато се навлажнят. Изсипва се в разглабяща се форма за торта и с вилица натиснете сместа равномерно върху дъното и нагоре по стените на съда. Печете 5 минути или до златисто кафяво. Охладете върху решетка и повишете температурата на фурната до 230С.

На пълнежа:

В голяма купа с електрически миксер, при висока скорост, разбийте крема сиренето, захарта, брашното, настърганата кора от лимон, портокаловата кора и ванилията, докато са смесени. Прибавете яйцата и жълтъците, един по един, разбийте до гладкост, като остъргвате купата с шпатула от време на време. Прибавете сметаната и разбийте хубаво. Изсипете пълнежа в подготвения съд. Печете 10 минути и намалете огъня до 120С. Пече се още един час или докато стегне леко в центъра. Извадете върху решетка; охладете за два часа. С гърба на лъжица, намажете равномерно заквасената сметана върху тортата в рамките на 1 см от ръба. Оставете в хладилника за 3 часа или за през нощта.

В кухненски робот, пюрирайте малините заедно със сиропа им; Изсипват се през сито в средно голяма тенджера Изхвърлете семената. Смесете царевичното нишесте с пюрето. Оставете да заври при непрекъснато разбъркване. Оставете да къкри за 1 минута или докато сосът се сгъсти и избистри.

Изсипете малиновия сос в малка купа. Покрийте и се съхранява в хладилник, докато се охлади напълно. В чиста купа пюрирайте прасковите с 1/4 чаша захар до смесване; изсипва се в малка купа; заделете. Махнете тортата от съда и сложете в чиния за сервиране. Полейте малиновия сос върху заквасената сметана, така че да се покрие половината от повърхността. Намажете с прасковеното пюре върху другата половина. Подредете кивито и резените праскова по линията, където малиновият сос се събира с прасковеното пюре. Добавете цели малини по желание. Нарежете тортата на резени. Поднесете с останалия малинов сос и пюрето от праскова.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта