Чийзкейк с малини
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1 1/2 ч натрошени крекери
3 с.л. захар
4 с.л. масло, разтопено
За пълнежа:
910 г крема сирене, меко
1 3/4 ч захар
1 с.л. брашно
3 с.л. малинов ликьор
2 ч.л. фино настъргана портокалова кора
1 ч.л. ванилия
4 големи яйца
1 1/2 ч малини
За малиновия сос:
340 г малини
1/2 ч захар
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. малинов ликьор
Пригответе блата. Притиснете по дъното и стените на разглабяща се форма за торта. Пече се на 160С във фурната за 5 минути. Разбийте на крем крема сиренето, захарта, брашното, малиновия ликьор, портокаловата кора и ванилията с електрически миксер на ниска скорост, докато се смесят. Добавете яйцата наведнъж. Разбийте до смесване. Внимателно прибавете малините и разбъркайте на ръка. Изсипете смества в блата и сложете съда в по-голяма тава. Пече се на водна баня в продължение на 1 1/4 до 1 1/2 часа или докато центърът изглежда стегнал. Извадете от фурната. Охлажда се върху решетка. Охладете до сервиране. Гарнира се с пресни малини, ако желаете. Поднесете с малиновия сос. За блата: В купа смесете захарта, крекерите и разтопеното масло. За малиновия сос: Смесете продуктите в блендер. Пюрирайте до гладкост. Прецедете, за да премахнете семената.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ