Регистрация

Черен боб с ориз

Автор:
jordana
|
Дата:
10 May
|
Видяна:
681
Оцени рецептата

1 пакет черен боб; 450 г;

1 средно голяма зелена чушка, нарязана;

1/4 ч лук; нарязан и разделен;

2 1/2 ч вода; разделени;

2 скилидки чесън, счукан;

1/2 ч.л. сушен риган;

1/4 ч.л. кимион;

3 с.л. оцет;

1 ч.л. сол;

3 ч ориз; сварен, горещ

 

Почистете и изплакнете боба. Смесете боба, чушката, както и 2 с.л. лук в голяма тенджера. Покрива се с 6 чаши вода и се накисва за една нощ. Добавете останалите 4 чаши вода, сложете на котлона; покрийте и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри 2 1/2 часа или докато зърната омекнат. Комбинирайте останалите 2 с.л. лук, чесъна, ригана и кимиона в малка купа; направете сместа на каша като намачкате с вилица. Прибавете оцета. Добавете сместа с оцета и сол при боба. Варете, непокрито още 20 минути. Сервирайте върху горещ сварен ориз.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта