Черен боб с ориз
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
5 с.л. зехтин
1 средно голяма глава лук, нарязан
1 средно голяма зелена чушка, нарязана на кубчета
2 скилидки чесън, нарязан
2 1/2 ч черен боб, сварен
2 ч ориз
4 1/2 ч вода
2 ч.л. сол
1 дафинов лист
2 с.л. зехтин
1/4 ч.л. кимион
Черен пипер (на вкус)
В голяма тенджера, сгорещете олиото. Добавете лука, чушката и чесъна и задушете, като разбърквате често, докато омекнат - около 8 минути. Добавете останалите съставки и варете на средно-висока температура докато водата се абсорбира. Около 15 мин. Разбърква се с вилица; покрийте и гответе на слаб огън, докато оризът омекне. Изхвърлете дафиновия лист и поднесете горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ