Регистрация

Червен боб с ориз

Автор:
marto
|
Дата:
26 Apr
|
Видяна:
488
Оцени рецептата

225 г червен боб, накиснат

1 зелена чушка, нарязана на ленти

1 дафинов лист

1/4 ч зехтин

1 средно голяма глава лук, нарязан

1 малка зелена чушка, нарязана на кубчета

4 скилидки чесън, нарязан

1/4 ч.л. риган

1/2 ч.л. кимион

3 ч.л. сол

Черен пипер (на вкус)

2 ч ориз

 

Сварете боба с дафиновия лист и ленти чушка. Оставете да къкри до омекване. Сгорещете олиото в тенджера и задушете лука, чушката и чесъна, като разбърквате 5 мин. Отцедете боба и заделете 3 ч от бульона. Добавете боба при запържените зеленчуци. Сложете съда на силен огън добавете кимиона, солта, пипера и ориза. Сварете със заделения бульон, докато течността се абсорбира. Разбъркайте ориза с вилица, намалете огъня и оставете да къкри още 10 минути, докато оризът омекне. Изхвърлете дафиновия лист, коригирайте подправките и сервирайте.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта