Царевична супа с червена леща
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 с.л. зехтин
2 ч лук, нарязан
1 ч.л. кимион
1 ч червена леща
5 ч вода
2 с.л. винен оцет
15 сушени домата, половинки, наситнени
1 средно голяма тиквичка, нарязана на тънки филийки
2 ч царевица, прясна или замразена
1 ч паста мидички или макарони, неварени
1 с.л. японско бяло мисо
щипка лют червен пипер
1 с.л. тамаринд
Сгорещете олиото в голям съд на умерен огън. Запържете лука и кимиона, докато лукът омекне и стане прозрачен. Добавете лещата, водата, оцета и сушените на слънце домати. Покрийте с капак и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри, като периодично се разбърква, докато лещата започне да се разпада, за около 15 минути. Добавете тиквичките и царевицата. Продължете да готвите, докато тиквичките омекнат. През това време сварете пастата според указанията на опаковката. Отцедете и добавете към супата. В малка купа, смесете мисото и 1/4 чаша бульон, докато се разтвори. Прибавете тази смес в супата, заедно с лютия пипер и тамаринда. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ