Фалафел
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 консерва нахут, отцеден, 370 г
1 глава лук, нарязана на четвъртинки
2 скилидки чесън
4 филийки бял хляб, нарязани на кубчета
1/4 ч.л. кимион, семена
4 малки сушени червени люти чушки, натрошени
1 с.л. фино нарязан пресен магданоз
Сол на вкус
Смлян пипер (на вкус)
1 яйце, разбито
1/3 ч галета
олио за пържене
4 топли питки
Накъсана маруля
Филийки лук
Филийки домати
Смелете нахута, лука, чесъна, хляба, кимиона и чилито в блендер или кухненски робот, докато сместа е гладка, а след това изсипете сместа в купа. Добавете магданоза, солта, черния пипер и яйцето и се разбърква добре. Оформете 8 топки и оваляйте в галета. Приплескайте леко топките, като кюфтета. Напълнете наполовина дълбок фритюрник или тенджера с олио, загрява се до 190С. Изпържете фалафелите, по няколко наведнъж, за 3 минути или до златисто кафяво. Отцедете върху хартиени кърпи. Срежете питките на две, така че да се получат джобчета. Сложете по един фалафел във всеки джоб, заедно с маруля, лук и домати и поднесете топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ