Регистрация

Традиционна уелска торта с мед

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
29 Dec
|
Видяна:
746
Оцени рецептата

225 г брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

1 1/ 2 ч.л. смляна канела

115 г мед

1 с.л. мед

115 г масло

115 г пудра захар

2 големи яйца

1 с.л. мляко

 

Пресейте брашното , бакпулвера и подправки в купа. Леко намажете кръгла тава с мазнина. Разбийте на крем маслото с 85 г захар. Добавете жълтъците и след това 115 г течен мед, постепенно. Внимателно добавете брашното, а след това млякото. Разстелете сместа в подготвената тава и след това се пече на 200 C за около половин час. Оставете в съда в продължение на 2 минути преди да го извадите, за да се охлади напълно. Оставете да изстине в продължение на 10 минути, след което намажете с една супена лъжица мед. Разбийте белтъците и останалата захар, за да направите глазура. Намажете тортата и се пече на 160 C за около 20 минути. Сервирайте тортата студена.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта