Традиционна уелска торта с мед
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 1/ 2 ч.л. смляна канела
115 г мед
1 с.л. мед
115 г масло
115 г пудра захар
2 големи яйца
1 с.л. мляко
Пресейте брашното , бакпулвера и подправки в купа. Леко намажете кръгла тава с мазнина. Разбийте на крем маслото с 85 г захар. Добавете жълтъците и след това 115 г течен мед, постепенно. Внимателно добавете брашното, а след това млякото. Разстелете сместа в подготвената тава и след това се пече на 200 C за около половин час. Оставете в съда в продължение на 2 минути преди да го извадите, за да се охлади напълно. Оставете да изстине в продължение на 10 минути, след което намажете с една супена лъжица мед. Разбийте белтъците и останалата захар, за да направите глазура. Намажете тортата и се пече на 160 C за около 20 минути. Сервирайте тортата студена.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ