Тосканска бобена чорба
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 чаша лук, нарязан
1/2 чаена лъжичка чесън, счукан
3 супена лъжица зехтин, разделени
680 г боб, измит
1800 мл вода
2 дафинови листа, големи
1 чаена лъжичка босилек, сушен, натрошен
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка черен пипер, бял, смлян
2 с.л. магданоз, пресен, нарязан
2 стръка зелен лук, нарязан
Запържете лука и чесъна в 2 супени лъжици зехтин, докато омекне, като разбърквате често. Добавете боба, водата, дафиновите листа и босилека. Оставете сместа да заври, намалете котлона и оставете да къкри покрито с капак. Продължете да готвите, докато бобът омекне, около 2 часа, като добавяте още течност, ако е необходимо и разбърквате от време на време. Подправя се със сол и черен пипер.
Охладете супата, пюрирайте боба в блендер или кухненски робот със стоманено острие. Върнете пюрето в тенджерата и затоплете на умерен огън, като разбърквате често. Добавете останалия зехтин. Сервирайте супата гореща, гарнирана със ситно нарязан магданоз и зелен лук. Ако супата е прекалено гъста, добавете вода или пилешки бульон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ