Регистрация

Торта със стафиди и ядки

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
25 Sep
|
Видяна:
616
Оцени рецептата

1 ч масло или маргарин, меко

2 ч захар

4 големи яйца

1 1/2 ч конфитюр (най-добре от къпини)

3 ч брашно

2 ч.л. смлян бахар

2 ч.л. смляна канела

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сода за хляб

1 ч мътеница

1 ч тъмни стафиди

2/3 ч орехи, нарязани

На глазурата:

2 ч захар

1 ч сметана

1 с.л. масло или маргарин

Смесени захаросани плодове и орехови половинки; по желание

 

Загрейте фурната до 150С. Намажете с мазнина и поръсете с брашно три формички за торта. В голяма купа с електрически миксер, разбийте 1 чаша масло и 2 чаши захар на средна скорост до побеляване и пухкав крем. Разбийте яйцата добре, след това добавете конфитюра. Пресейте брашното, бахара, канелата, бакпулвера и содата за хляб във втора купа. Добавете ги в тестото, като редувате с мътеницата, като започнете и свършите със сухите продукти и разбивате добре след всяко добавяне. Добавете стафидите и ядките. Изсипете сместа в подготвените тави. Пече се 40 минути, докато клечка за зъби, поставена в центъра на тортата, излезе чиста. Охлажда се върху решетка. За глазурата: Смесете 2 ч захар и сметаната в тенджера. Оставете да заври, като се разбърква, над средно-висока температура и варете 2 до 3 минути. Охлажда се леко, след това се разбива, докато сместа започне да се сгъстява. Добавете 1 супена лъжица масло и веднага намажете между блатовете и върху охладената торта. Оставете глазурата отгоре да се стече леко надолу по страните на тортата. Украсете със смесени захаросани плодове и орехови половинки, ако желаете.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта