Регистрация

Торта със здравец

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
28 Oct
|
Видяна:
849
Оцени рецептата

340 г цариградско грозде

шепа здравец

225 г пълнозърнесто брашно

2 ч.л. бакпулвер

2 големи яйца

170 г масло

170 г нерафинирана кафява захар

био кафява захар

листенца и цветчета здравец за украса

 

Подрежете цариградското грозде отгоре и отдолу. Добавете фино нарязания здравец. Пресейте брашното и бакпулвера в отделна купа. Нарежете и втрийте маслото в сместа. Добавете нерафинираната кафява захар и леко разбитите яйца. Накрая разбъркайте с цариградското грозде и подправките. Намажете с масло разглабяща се форма за торта. Изсипете сместа в съда. Печете на 180C за около 1 1/2 часа. Охладете за няколко минути преди да извадите от съда. Поръсете с био кафява захар и украсете с пресен цвят бъз или здравец или листа маточина и поднесете.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта