Торта с череши
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
1 пакет готов микс за кекс
3 яйца
1/2 ч масло или маргарин
2/3 ч вода
За муса:
225 г бита сметана
1/2 ч.л. есенция масло
1 консерва плънка за черешов пай
За тестото: Намаслете разглабяща се формичка. Смесете микса за кекс, яйцата, маслото и водата на слаб огън, докато се навлажнят сухите съставки. Разбийте с миксер на умерена скорост за 4 мин. Сложете 2 2/3 ч тесто в съда. Печете на 190С за 18-21 минути. Охладете в съда за 5-10 минути, след това обърнете тортата върху решетка и се оставя да се охлади напълно. За муса: Добавете есенцията при битата сметана, докато цветът е равномерен. Намажете равномерно тортата с тази смес. Оставете в хладилника за 30 минути. Изсипете плънката за пай върху муса, като оставите да се вижда малко от ръба. Оставете в хладилника за още 2 часа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ