Регистрация

Торта с уиски

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
24 Apr
|
Видяна:
612
Оцени рецептата

За блата:

225 г стафиди

Настърганата кора на 1 лимон

150 мл уиски

170 г меко масло

3 яйца

170 г кафява захар

170 г обикновено брашно

1 щипка сол

1 щипка смлян карамфил

1 ч.л. бакпулвер

За глазурата:

Сокът на 1 лимон

225 г пудра захар

Топла вода, колкото е необходимо.

 

Сложете стафидите и настърганата лимонова кора в купа с уискито и се оставят за една нощ да се накисват. Намажете с масло кръгла тава и постелете дъното с пергаментова хартия; загрейте фурната до 180С. Разбийте на крем маслото и захарта. Разделете яйцата и пресейте брашното, солта, карамфила и бакпулвера в купа. Разбийте жълтъците маслото и захарта един по един, включително и една супена лъжица брашно и разбийте добре след всяко добавяне. Постепенно добавете сместа с уиски и стафиди, като редувате с останалото брашно. Накрая, разбийте белтъците на сняг и ги добавете в сместа с метална лъжица. Изсипете в подготвената тава и се пече в предварително загрята фурна за около 1 1/2 часа или докато нож излезе чист. Извадете от тавата и охладете върху решетка. В същото време, направете глазурата, като смесите лимоновия сок с пудрата захар и достатъчно вода, така че да получи желаната консистенция. Изсипете върху тортата по 1 с.л. и оставете да се стече по стените.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта