Торта с уиски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
225 г стафиди
Настърганата кора на 1 лимон
150 мл уиски
170 г меко масло
3 яйца
170 г кафява захар
170 г обикновено брашно
1 щипка сол
1 щипка смлян карамфил
1 ч.л. бакпулвер
За глазурата:
Сокът на 1 лимон
225 г пудра захар
Топла вода, колкото е необходимо.
Сложете стафидите и настърганата лимонова кора в купа с уискито и се оставят за една нощ да се накисват. Намажете с масло кръгла тава и постелете дъното с пергаментова хартия; загрейте фурната до 180С. Разбийте на крем маслото и захарта. Разделете яйцата и пресейте брашното, солта, карамфила и бакпулвера в купа. Разбийте жълтъците маслото и захарта един по един, включително и една супена лъжица брашно и разбийте добре след всяко добавяне. Постепенно добавете сместа с уиски и стафиди, като редувате с останалото брашно. Накрая, разбийте белтъците на сняг и ги добавете в сместа с метална лъжица. Изсипете в подготвената тава и се пече в предварително загрята фурна за около 1 1/2 часа или докато нож излезе чист. Извадете от тавата и охладете върху решетка. В същото време, направете глазурата, като смесите лимоновия сок с пудрата захар и достатъчно вода, така че да получи желаната консистенция. Изсипете върху тортата по 1 с.л. и оставете да се стече по стените.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ