Торта с три вида мляко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1 1/2 ч брашно
1 с.л. бакпулвер
4 яйца, разделени
1 1/2 ч захар
1/2 ч мляко
Пресни ягоди и листа мента за украса (по желание)
За топинга:
1 консерва (340 г) евапорирано мляко
1 консерва (400 г) подсладено кондензирано мляко
2 ч мляко
1 консерва (450 г) заквасена сметана
1 ч захар
1/2 ч вода; топла
3 белтъка
Загрейте фурната до 180 градуса. Намаслете и набрашнете правоъгълна тава за печене. Пресейте заедно брашното и бакпулвера. В голяма купа с чисти бъркалки, разбийте белтъците на пяна. Добавете захарта постепенно, като разбивате, докато станат на сняг. Добавете жълтъците, един по един. Бавно добавете брашното и млякото. Изсипете сместа в подготвената тава и се пече докато ръбовете са златисто кафяви, около 40 до 45 минути, извадете от фурната и оставете да се охлади на решетка. За топинга: Смесете млякото и сметана (не разбивайте). Изсипете върху тортата и оставете докато сместа се абсорбира, 20 до 30 минути. Пригответе целувчения крем и се съхранява в хладилник: Смесете захарта и водата в тенджера. Оставете да престои, докато захарта се разтвори напълно. В чиста купа с електрически миксер с чисти бъркалки, разбийте белтъците. Изсипете бавно захарния сироп върху белтъците, като разбивате постоянно докато станат на сняг. Оставете в хладилника.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ