Торта с ром
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1 ч нарязани бадеми или орехи
1 пакет готов микс за кекс 510 г
1 пакет ванилов пудинг, 85 г
4 яйца
1/2 ч студена вода
1/2 ч зехтин
1/2 ч тъмен ром
За глазурата:
115 г масло
1/4 чаша вода
1 ч захар
1/2 ч тъмен ром
Загрейте фурната до 160ºС.
Намаслете и набрашнете 25 см форма за торта. Поръсете ядките по дъното на съда. Смесете всички съставки. Изсипете течното тесто върху ядките. Пече се 1 час. Охлажда се. Обърнете в чиния за сервиране. Набодете повърхността с вилица. Поръсете и загладете глазурата равномерно по повърхността и отстрани на тортата. Оставете да попие глазурата. Повторете, докато използвате цялата глазура.
За глазурата: Разтопете маслото в тенджера. Добавете водата и захарта. Варете 5 минути при непрекъснато разбъркване. Отстранете от огъня. Добавете рома.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ