Торта с ром
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пакет готов микс за кекс, 525 г
3 белтъка, със стайна температура
1/4 ч.л. сол
6 с.л. захар
1 ч светъл царевичен сироп
2 ч светъл царевичен сироп
2 ч.л. ванилов екстракт
кайсиев конфитюр
ром
Намажете с мазнина 2 квадратни тави. Постелете с восъчна хартия. Заделете. Пригответе микса според указанията на опаковката. Разпределете 1/2 чаша от течното тесто по дъното на съда. Загрейте всеки блат, покрит с восъчна хартия, в микровълновата фурна за 6 1/2 минути. Оставете в съда за 10 мин. преди да извадите от тавата. Обърнете върху решетка и свалете хартията. В малка купа разбийте белтъците със солта при висока скорост на пяна. Добавете захарта, по 1 с.л. в даден момент и да продължете да разбивате, докато сместа стане твърда и лъскава. Изсипете царевичния сироп в чаша, устойчива на топлина. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 2 минути или докато заври. Постепенно изсипете врящата смес над белтъците, като разбивате непрекъснато, докато глазура се охлади и стане много твърда. Добавете ванилията. Полейте двата блата с ром. Намажете с конфитюр. След това покрийте с малко от глазурата единия от блатовете. Покрийте с другия блат и намажете цялата торта с глазура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ