Торта с пияни боровинки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч червени боровинки, сушени, накиснати за през нощта в плътно затворен буркан в
1/2 ч бренди
1 с.л. захар
3/4 ч мляко
За блата:
1/4 ч топла вода
1 ч брашно
1/2 ч масло
1 ч захар
2 1/4 ч брашно
1/2 ч.л. сол
3/4 ч.л. индийско орехче
1 ч.л. канела
1 яйце
1 ч.л. настърганата лимонова кора
2 ч.л. лимонов сок
Към попареното мляко се добавя 1 супена лъжица захар. Охлажда се. Разтворете натрошената мая в топла вода и сместа се добавя към млякото. Добавете брашното и разбийте хубаво. Оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си, около 1 час. Разбийте на крем маслото и захарта до побеляване. Отцедете брендито от боровинките. Поставете пресятото брашно, солта, индийското орехче и канелата в сито. Добавете яйцата в сместа с масло и разбийте. Добавете лимоновия сок и кората. Добавете сместа с мая и се разбърква много добре. Добавете боровинките, като запазите брендито за по-късно. Пресейте брашното в купата, добавете брендито и разбъркайте добре. Изсипете в добре намаслена форма за кекс. Покрийте с кърпа и сложете на топло място. Оставете да втаса, докато удвои обема си. (Около 4 до 6 часа) Печете на 190С за около 45 минути. Охладете в съда. Обърнете върху решетка и оставете да се охлади напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ